Na praznično sredo, 2. maja, so se člani Športnega društva Posavje udeležili duatlona v Logatcu. Poleg državnega prvenstva v super sprint in sprint duatlonu, je štela tekma tudi za Super pokal Slovenije, ki je nova pokalna razvrstitev Triatlonske zveze Slovenije v letošnjem letu.

Barve društva so odločno in odlično zastopali Matic Močnik, Slavko Petrič in Damjan Balabanič v sprint duatlonu, Jakob Močnik pa v super sprint duatlonu. Matic Močnik, ki je v lanski sezoni dosegel kategorizacijo državnega razreda v akvatlonu je pokazal, da je tudi duatlon njegova močna disciplina. Med mlajšimi mladinci je osvojil 2. mesto, absolutno pa kar 9. mesto s časom 0:58:07. V super sprint duatlonu se je preskusil Jakob Močnik in si s časom 26:07 priboril 7. mesto.

Slavko Petrič je postal veteranski državni prvak s časom 1:08:02. Ker je bila hkrati to zadnja tekma slovenskega duatlonskega pokala, je Slavku zmaga prinesla tudi skupno pokalno zmago med veterani IV. Kako je tekmo in počutje opisal Slavko? »Proga je bila tehnično zahtevna in je potekala po obrtni coni Zapolje. Počutje je bilo dobro, sam štart teka je bil zelo hiter, kar nekaj tekmovalcev mi je na teku pobegnilo, vendar sem na kolesu zaradi poznavanja proge, na kateri sem že pred leti tekmoval v cestno kolesarski dirki, naredil dober rezultat. Tehnično zahtevna proga je bila prednost za dobre kolesarje. Vzdušje je bilo odlično, zato sem zelo užival.«

Damjanu Balabaniču je tekma služila za pridobivanje in ohranjanje tekmovalnega ritma ter druženje s športnimi kolegi. »Na prvem teku sem si zadal tempo pod 4:00 na kilometer, želel sem priti na kolo ne preveč utrujen … kar je zelo težko. Na kolesarskem delu proge sem se žal znašel v slabši skupini kolesarjev, ki nis(m)o enakomerno narekovali tempa. Kolesaril sem previdno, saj še vedno čutim strah na ovinkih (na dan tekme so minila točno 3 leta od zloma kolka). Drugi tekaški del sem tekel v enakomernem tempu. Kljub slabšemu kolesarskemu delu sem z rezultatom zadovoljen.« Med člani 2 je s časom 1:04:47  dosegel 8. mesto in absolutno 34. mesto. Damjan je vsem klubskim kolegom še čestital za osvojena odlična mesta, že to soboto pa je pred njim tekmovanje v dolgem triatlonu, ki se bo odvijalo v Zadru.

Rezultati

Čestitke vsem udeležencem!

Foto: www.prijavim.se

 

Share This