Minuli konec tedna sta se na Evropskem prvenstvu v triatlonu, ki je potekalo v estonskem mestu Tartu, mudila dva člana Športnega društva Posavje. Jaroslav Kovačič se je tekmovanja tokrat udeležil kot spremljevalec (guide) Alenu Kobilici v paratriatlonu in Matic Močnik v sprint triatlonu in mešanih štafetah.

Jaroslav je s svojimi kolesarskimi sposobnostmi pripomogel, k odličnemu izhodišču Alena pred tekaškem delom, saj sta pred 5 km tekom vodila z več kot minutno prednostjo. Na koncu se je Alen zadovoljil s četrtim mestom med slepimi in slabovidnimi.

Pogovor: Alen Kobilica na VAL 202

Matic je v mladinski konkurenci najboljših evropskih triatloncev in triatlonk stare celine zastopal barve slovenske reprezentance v mešani štafeti skupaj z Janom Škrjancem (TTK Kamnik), Katjo Hočevar (TK Ljubljana) in Tjašo Vrtačič (TTK Kamnik), skupaj so osvojili  14. mesto. Matic je bil zadovoljen tudi s svojim posamičnim nastopom v sprint razdalji, kjer je med 70 najboljšimi evropskimi mladinci osvojil  solidno 49. mesto. Nastop na evropskem prvenstvu za Matica pomeni velik in pomemben dogodek v njegovih karieri, predvsem pa predstavlja koristno nabiranje mednarodnih izkušenj iz velikih tekmovanj. Pred Maticem je že ta konec tedna državno prvenstvo v plavanju, kjer bo zastopal barve PK Celulozar, za tem pa sledi kratek počitek. V drugem delu sezone sledijo priprave na še eno pomembno tekmovanje v evropskem triatlonu in sicer Evropsko prvenstvo in festival mladih  –  letnik 2001 in mlajši ,  ki bo poteklo v  mesto Lutraki  v Grčiji, kjer bo zastopal slovensko reprezentanco  v posamičnem in štafetnem tekmovanju v triatlonu.

Foto: triathlon.org

Share This