Blatenski Kostel (Keszthely) je prisrčno madžarsko mestece na zahodnem delu Blatnega jezera, ki je Slovencem lahko dostopno prek avtocestnih povezav. Posavcem hitrejša in bližja je pot mimo Zagreba, ki traja približno 2 uri in pol. Izmed mnogih značilnosti kraja mi je najbolj v spominu ostalo termalno jezero v Hevizu, ki je drugo največje jezero na svetu s toplo termalno vodo namenjeno kopanju. Prvo je v mestu Rotorua na Novi Zelendiji.

Lansko leto smo se ŠDPjevci tekme udeležili v večjem številu, tokrat pa smo na štartu imeli letošnjega zmagovalca Jaroslava Kovačiča, tretjeuvrščenega Denisa Šketaka, Erika Paniča in prisvojenega Darka Baura iz Novega mesta.

Vsak je prispeval svoj kamenček v mozaiku zelo lepo organizirane tekme, za tekmovalce je bilo odlično poskrbljeno in to smo vrnili z vrhunskimi rezultati. Jaro je zgolj 6 dni po Challenge Venice (povezava) pokazal, da je v vrhunski formi, saj je dirko vodil od starta do cilja. Na socialnem mediju je zapisal: »Dirka mi je uspela na vseh možnih področjih, še posebej pa sem vesel, da sem se uspel regenerirat po nastopu v Benetkah. Dve zmagi v šestih dneh je nekaj izjemnega. Večino časa sem prepričljivo nadziral tekmovanje, le na koncu tekaške proge se mi je v noge prikradla utrujenost zaradi katere korak ni bil več sproščen in elastičen. Po dveh neuspelih poskusih v Keszthelyu (tehnična okvara in poškodba) mi je končno v tretje uspelo priti v cilj in to v najlepšem stilu. Naslednje leto se bom vrnil kot branilec naslova kar bo dodaten motiv, da pripravljenost dvignem na še višji nivo.«

Denis Šketako je po lanskoletnem odstopu, ko ga je na plavalnem delu zadel spremljevalni čoln tokrat iz vode prišel na 20.mestu. Ujel je dober ritem na kolesarskem delu, kjer se je prebil na 3.mesto, ki ga do konca ni izpustil iz rok.

Erik Panič in Darko Bauer sta uspešno končala tekmovanje na 596. mestu oz. 509. mestu.

FOTO: 575 Keszthely triathlon

REZULTATI

Share This