O nas

“Vsaka pot se prične s prvim korakom, vsak uspeh pa okrona s koračnico. Pomembno je, da ostanemo v gibanju. ”


MAJA LAPUH, Predsednica

Maja ima bogate izkušnje v organizaciji prireditev, ki jih je pridobivala v gledliščih LGL, GOML, SMG, kjer je sodelovala tudi pri organizaciji in koordinaciji mednarodnih festivalov. Delala je na protokolarnih prireditvah Ameriške gospodarske zbornice. Leta 2010 se je na Radiu Slovenija govorno izpopolnila in bila voditeljica pogovornih oddaj. Družino si je ustvarila v Krškem in se priključila Športnemu društvu Posavje ter si danes kot del ekipe prizadeva za prepoznavnost društva v duhu razvoja rekreativne dejavnosti in zdravega načina življenja za vse

O nas

Športno društvo Posavje je bilo ustanovljeno 18.10.2011 na pobudo ustanoviteljev, z namenom, da deluje na področju triatlona, katerega panoge so plavanje, kolesarjenje in tek. Namen društva je, razvijati tekmovalni triatlon in duatlon v regiji, razvijati rekreativno dejavnost med širšo populacijo in spodbujati zdrav način življenja med mladimi in rekrekreativci. 

Društvo s svojim aktivnim delovanjem želi postati čim bolj razpoznavno na lokalni, državni in mednarodni ravni. 

Za zastavljene cilje bo potrebno izboljšati pogoje delovanja, zato bomo aktivno pridobivali sredstva vseh simpatizerjev, sponzorjev in donatorjev ter se trudili za izboljšanje pogojev za dejavnost v lokalnem okolju. Dajali bomo pobude na področju občinske športne infrastrukture (tekmovalni bazen, kolesarske poti, tekaško rekreativne površine).

S tem, ko se bodo izboljšali pogoji za delo, bo lažje usmerjati tako aktivne tekmovalce, mladino in rekreativne člane k uresničevanju tekmovalnih in rekreativnih ciljev vsakega

Nameni in cilji

ŠDP želi s svojim delovanjem in z športnim zgledom članov društva občutno povečati zanimanje prebivalcev Posavje in ostalih simpatizerjev športa, za popularizacijo športa v vseh generacijah, da bi s tem izboljšali kvaliteto življenja posameznika.

S svojo dejavnostjo smo resno začeli v začetku leta 2012. Naše smernice delovanja so osredotočene predvsem v naslednja delovanja:
1. V VADBO Z MLADIMI  Tu predvsem mislimo na delo predšolskih otrok in otrok nižje stopnje osnovnih šol, z namenom, da se seznanijo z osnovami plavanja in teka. Namen tega je, da zainteresiramo čimveč mladih, za prve korake k približevanju in vstopu v kasnejšo šolo triatlona, katero imamo namen organizirati znotraj samega društva.

2. VKLJUČEVANJE PERSPEKTIVNIH POSAMEZNIKOV V TEKMOVALNI ŠPORT  Po uspešno zaključenem delu mladih pri pridobivanju znanja pri zgoraj omenjenih športnih disciplinah, imamo namen kasneje perspektivne posameznike usmerjati v tekmovalni šport, seveda pod budnim očesom strokovnjakov, ki jih v društvu v prihodnje ne bo manjkalo.

3. REKREATIVNE DEJAVNOSTI ODRASLIH Spodbujati imamo tudi namen rekreativne dejavnosti odraslih, prav tako predvsem v smeri teka, plavanja in kolesarjenja. V zimskem času izvajamo vadbo na sobnih kolesih, v spomladanskem času pa izvajamo različne variante skupinskih vadb, ki vključujejo tek, plavanje in kolesarjenje. Tudi za čiste začetnike in starejše imamo program Z nordijsko hojo v svet gibanja, ki je odlična vadba kateri se lahko pridruži vsak. Z odprtjem letnega bazena v Brestanici, pa vse skupaj še popestrimo.

4. POPULACIJA ZDRAVEGA NAČINA ŽIVLJENJA IN IZBOLJŠANJE KVALITETE ŽIVLJENJA Društvo želi s svojim delovanjem in s športnim udejstvovanjem članov društva spodbuditi in povečati zanimanje občanov Krškega in ostalih simpatizerjev športa, zato se bomo trudili za popularizacijo športa v vseh generacijah, da bi s tem izboljšali  kvaliteto življenja posameznika.