V nedeljo, 27.5., smo v počastitev krajevnega praznika KS Krško organizirali »Triatlončkov dan«, v okviru katerega smo želeli dejavnosti, kot so plavanje, kolesarjenje in tek narediti še zanimivejše za otroke. Osrednji izziv dneva je bilo pravo tekmovanje – Akvatlon v Brestanici, ki je štel za državno prvenstvo. Vseh prijavljenih 13 otrok je uspešno zaključilo preizkušnjo, saj so z nasmehom pritekli v cilj. Pridobili so dragocene izkušnje, kajti večinoma so se prvič spopadli s kombinacijo teka – plavanja – teka.

Otroci so dokazali, da zmorejo še več. Na tekmovanje smo se namreč zjutraj odpravili kot pravi triatlonci, s kolesi. Krško in Brestanico smo povezali po zanimivi kolesarski poti, ki vodi ob reki Savi, skozi dva rudniška predora, mimo TE Brestanica do bazena. Skozi celoten dan je vladalo prijetno in radoživo vzdušje, katerega smo ob koncu zaključili s slastnimi picami in utrujenimi, vendar zadovoljnimi otroškimi obrazi in ponosnimi starši.

V juniju bomo organizirali še zadnji, sedaj že tradicionalni, podvig v tem šolskem letu, ko se bomo s kolesi podali v Terme Čatež in zaključili že 4. uspešno sezono »Triatlončka«.

Med starejšimi so po medaljah posegli vsi tekmovalci Športnega društva Posavje. Pri kadetih je Jakob Močnik osvojil 3. mesto, njegov starejši brat Matic je med mladinci osvojil 2. mesto, prav tako 2. je bil tudi Damjan Balabanič v kategoriji člani 2.

Rezultati

Jaroslav Kovačič

Share This