Cycling

CYCLING je kolesarjenje v zaprtih prostorih, kot so dvorane in telovadnice, ki ga vodi usposobljen inštruktor. Vadba je skupinska, vsak posameznik si pa individualno prilagodi obremenitev in svoj tempo.

Simuliranje kolesarjenja za razliko od sobnega kolesa je CYCLING zelo podoben pravemu kolesarjenju. Na treningu se namreč izmenjujeta kolesarjenje po ravnini s kolesarjenjem v hrib – različne tehnike vožnje so ravnina, tek, klanec sede in stoje, skoki, šprint ali pobegi sede in stoje, vsaki tehniki posebej pa prilagodimo tudi položaj rok. Med uro si prilagajamo tudi obremenitev oziroma obtežitev kolesa.

CYCLING inštruktor nas ves čas motivira tudi z glasbo, prilagojeno intenzivnosti kolesarjenja, spodbuja posameznika s katerimi se prebija skozi svoje ravnice in vzpone.

Vadba je primerna za športnike in rekreativce, tudi za ljudi z zdravstvenimi težavami, kot so srčna obolenja, visok pritisk, diabetes, poškodovana kolena … Tudi nosečnice nimajo razloga, da se ne bi razgibale s cyclingom, dokler jih trebuh ne ovira, saj je pri vsakomur posebej pomembno, da ve, kaj hoče s treningom doseči. Nekateri bi radi vzdrževali kondicijo, drugi pridobivali moč in mišice, tretji spet vzdržljivost … Ker gre za skupni trening, se določi enotni okvir treninga, ki se mu vsak prilagaja po svojih trenutnih zmožnostih.